Jak na skládaný leták?

Skládaný leták je perfektní volbou pro více informací o vaší firmě nebo produktu. Ať už se chystáte nabídnout podrobnější informace o svých službách nebo chcete pouze navázat kontakt se zákazníky, skládaný leták vám dává ideální prostor.

 

V pár bodech se pokusíme vytvořit postup, jak vytvořit leták, na který budete hrdí.

 

Obsah

 

Chcete-li vytvořit jedinečný leták o své firmě, budete potřebovat nějaký obsah. Než začnete tvořit, vytvořte si složku, kde budete mít po ruce základní informace.

 

Logo: Pokud máte logo, budete chtít verzi s nejvyšším rozlišením, aby šlo vytisknout co nejlépe.

 

Obrázky: Vyberte několik vlastních nejlepších fotografií vašich produktů nebo služeb. Hodí se i fotka vás nebo někoho z vašeho týmu. Opět se ujistěte, že jsou fotografie kvalitní.

 

Text: Vůbec nejdůležitější část letáku. Proto věnujte více času na přípravě toho, co chcete říct. Váš text by měl obsahovat tyto základní body:

 

  • Úvod: V této část textu byste měli říct o tom, kdo jste a jaké jsou vaše přednosti – ať už jde o spolehlivost, osobní služby nebo kvalitní produkt. Zkuste se zaměřit na dvě až tři klíčové věci.
  • Informace o produktu nebo službě: Připravte si všechny základní informace o službách nebo produktech, které nabízíte. Doporučujeme je rozdělit do kategorií. Pro zákazníka je pak jednodušší se v letáku vyznat.
  • Kontaktní údaje: Sdělte zákazníkům, jak se s vámi mohou spojit a uveďte také pracovní dobu.

 

Jakmile budete mít tyto věci pohromadě, jste připraveni na tvorbu letáku.

 

Vyberte si formát: Ještě jednou se podívejte na obsah, který máte pohromadě. Pokud je textových informací více, je vhodné zvolit leták se dvěma sklady. Vytvoříte tak více stránek a pro zákazníka to tak bude stravitelnější. Pokud jsou pro Vás důležitější obrázky, zvolte leták s jedním skladem.

 

Pokud si nejste výběrem správného formátu jisti, zkuste si udělat maketu a ručně si poskládat obsah na stránky. To by Vám mělo pomoci s vhodným výběrem formátu.

 

Teď už jen stačí předat vaši představu grafikovi. Vždy je lepší nechat tuto práci na profesionálech. Pokud Vám tato varianta nevyhovuje a leták si chcete udělat sami, můžete najít na internetu desítky šablon zdarma. Doporučujeme ale alespoň základní znalost grafických programů.

Skladané letáky najdete na našem webu www.vytisknetesi.cz

 

zdroj: www.vistaprint.com

O autorovi Marek Németh