automatická kontrola dat

pitstop

Na naší web to print stránce vytisknetesi.cz nabízíme automatickou kontrolu dat, ale co to vlastně znamená?

V rámci print and cut workflow používáme na pozadí PitStop server, který kontroluje každý váš soubor. Tento software Kontroluje PDF soubory av případě nesrovnalostí, vygeneruje zprávu o nalezených chybách. Plnou zprávu vidíme uvnitř našeho systému, Vám generujeme nejčastější problémy s daty:

  1. Chyba rozlišení
  2. Chybný poměr stran v datech a zadání položky > 5%
  3. Jiná chyba

Chyba rozlišení

Na každém produktu máme interně nastavené minimální rozlišení, pokud má Vaše grafika nižší, může obrázek vyjet méně detailní, s viditelnými „kostičkami“ – s pixely .

pixely

Záleží ovšem na vás, jak chcete, aby grafika vypadala a zda to není záměr, například rozmazané pozadí – rasterový obrázek s nižším rozlišením a také uvidíte tuto chybu, i když to byl záměr. Pokud ovšem chcete vytisknout jednoduchý motiv například s jedním logem, určitě u této chyby zvažte výměnu grafiky s vyšším rozlišením.

Chybný poměr stran v datech a zadání položky > 5%

Tato chyba řeší špatný formát grafiky, tedy porovnává Vámi zadaný rozměr (nebo námi předvolený – např. u vizitek) a trim box (ořezový rámeček) v tiskových datech. Pokud máte ořezový rámeček nastaven špatně, nebo chybí úplně, ukáže se tato chyba. Pokud se Vám liší o pár mm a je to pod 5% hranici, je to v pořádku, může to tak být u roll upu, nebo jiných velkých grafik. Nejčastěji se tato chyba zobrazuje u vizitek, kde grafik nemá nastavený ořezový rámeček – Trimbox, má na vizitce spady a tedy bleed box a media box je větší než samotná vizitka např. o 1cm, pak je proti zadanému rozměru 90x50mm výsledný formát např. 110x70mm a je tedy větší něž hlídaných 5%.

Jiná chyba

Do kategorie jiná chyba spadá vše ostatní. Jsou to méně časté chyby, veškerý souhrn chyb vidíme u nás v systému – pro kontrolu volejte, prosím, na naši produkci, nebo napište mail s dotazem na podpora@vytisknetesi.cz.

pitstop pdf

PitStop server také Automaticky opravuje nejběžnějšíproblémy v souborech PDF. Jsou to například grafické podklady dodané v jiném než CMYKovém prostoru, pokud dodáte data v RGB, nebo v přímých pantone barvách, automaticky Vám je převedeme do CMYK, aby byl soubor správně barevně vytištěn. To stejné platí i v případě, že jsou tisková data dodaná s průhledností (exportována do jiné verze pdf než 1,3 – v této verzi jsou průhlednosti automaticky sloučeny), PitStop sever si s průhledností hravě poradí a sloučí ji, takže nedojde při ripování k výpadkům.

Všechny tyto základní úpravy, kontroly a opravy tiskových dat provádíme na pozadí, proto po nahrání souboru čekáte pár minut, než se Vám zobrazí výstup s informacemi o datech.

Pokud u nás tisknete pravidelně, máte s přípravou dat zkušenosti a nechce se Vám čekat, můžete vložit tisková data do výroby bez kontroly tlačítkem Vložit do výroby. Kontrola se provede následně a v seznamu Vaše zakázky, uvidíte pod konkrétní zakázkou výsledek kontroly.